ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Αποστολάκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση Τσίπρα - Αποστολάκη: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο κ. Αποστολάκης να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Σκοπός της απόφασης είναι να επιτελέσει ο κ. Αποστολάκης απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, το εθνικό του καθήκον.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η βάση πάνω στην οποία υφίστανται οι διεθνείς σχέσεις.

Μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανίσχυρη Τουρκία και «ισχυρή Ελλάδα». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας - Κύπρου θα έχει συνέπειες

Σχετικές ειδήσεις