ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Υγειονομική βόμβα» τα πάρτι για τις Απόκριες – Έρχεται «δύσκολη εβδομάδα»

Κορονοϊός: «Υγειονομική βόμβα» τα πάρτι για τις Απόκριες – Έρχεται «δύσκολη εβδομάδα»

Προβληματισμό και αγωνία για τις επιπτώσεις στην πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα προκαλούν οι εικόνες από πάρτι για τις Απόκριες που στήθηκαν σε Ξάνθη, Κοζάνη και Πάτρα.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη η οποία έκανε λόγο για «δύσκολη εβδομάδα» που έρχεται

«Δεν θέλω να προδικάσω κακά μαντάτα αλλά πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα εκεί όπου υπήρξε συνωστισμός θα δούμε και αντίστοιχες νοσηλείες και σε απλές κλίνες COVID και σε κλίνες ΜΕΘ» συμπλήρωσε την απαισιόδοξη πρόβλεψή της η κυρία Ράπτη.

«Φυσικά αυτά (σ.σ. τα πάρτι) θα πυροδοτήσουν νέα κρούσματα. Είναι δεδομένο αυτό» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος, κάλεσε, μάλιστα, τους διοργανωτές «να πάρουν να μάθουν τι γίνεται στα νοσοκομεία».

«Δεν χρειάζεται να είμαστε φωστήρες για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για ευρεία διασπορά στις περιοχές όπου καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με αφορμή τις εικόνες από την Ξάνθη εκτιμώντας ότι «το επόμενο δεκαήμερο, μπορεί τα κρούσματα να έχουν διασπαρεί σε όλη την πόλη».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ προγνωστικά μοντέλα όπως αυτό του καθηγητή Τζανάκη δείχνουν, όπως είπε στο Newsbomb.gr, ότι μπορεί μέχρι την Τετάρτη τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 3.000 και οι διασωληνωμένοι τους 600 μέσα στην εβδομάδα.

Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη

Στην Ξάνθη η πλατεία της πόλης γέμισε ξανά με κόσμο το βράδυ της Κυριακής με τον δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Τσέπελη να αναφέρει στο Newsbomb.gr πως οι εικόνες ήταν λάθος αλλά δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς τα παιδιά αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

«Σας είχα πει πως όλη τη βδομάδα, έπαιζε χαμηλή γιορτινή μουσική στο κέντρο της Ξάνθης για να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών. Το περιστατικό του Σαββάτου ήταν κάτι αυθόρμητο και το ίδιο και αυτό της Κυριακής. Μόλις ο κόσμος μαζεύτηκε στην πλατεία, έγιναν συστάσεις και μικροί και μεγάλοι αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ήταν λάθος, όμως κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί τα παιδιά αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Όλο το χρόνο ήταν πειθαρχημένα. Δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους, έχουν πιεστεί», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος Ξάνθης.

«Δεν θέλαμε να δημιουργηθούν εντάσεις και να τραυματιστεί κανείς»

Ερωτηθείς αν φοβάται τυχόν αύξηση των κρουσμάτων μετά τις εικόνες συνωστισμού, ο κ. Τσέπελης ήταν ξεκάθαρος: «Είναι δυνατόν να μην φοβάσαι; Αυτά τα παιδιά είναι οι ζωές μας. Ήμουν από το απόγευμα τους δρόμους για να ελέγχουμε την κατάσταση. Την Κυριακή δεν υπήρχε μουσική. Όταν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ο κόσμος συνεργάστηκε και έφυγε. Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Να φωνάξουμε την αστυνομία να έρθει με γκλοπ; Δεν θέλαμε να δημιουργηθούν εντάσεις και να τραυματιστεί κανείς. Τα καταφέραμε με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.»

Εικόνες από την Κυριακή στην Ξάνθη

Εικόνες από το Σάββατο στην Ξάνθη

Το «πατείς με - πατώ σε» έγινε το βράδυ της Κυριακής και στην Πάτρα στην περιοχή του Κάστρου και στις σκάλες του Αγίου Νικολάου.

Όπως φαίνεται στα βίντεο νεαροί διασκέδασαν ανενόχλητοι στην «κατακόκκινη» λόγω κρουσμάτων πόλη.

Οι νεαροί έχοντας τύμπανα έπαιξαν παίζουν αυτοσχέδια μουσική ενώ συνεχώς προσέρχονταν και άλλα άτομα.

Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν την Κυριακή και στους δρόμους της Κοζάνης, με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών να πραγματοποιεί βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με αποστάσεις και «κωδικό» 6 πετούν χαρταετό οι Αθηναίοι (pics)