ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για νέα πρόκληση Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Κυβερνητικές πηγές για νέα πρόκληση Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι διπλωματικές σχέσεις μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλλει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπέπεσε σε αυτό το «φάουλ», καθώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC που αφορούσαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα - δηλώσεις που αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις. Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό «φάουλ» του Σούνακ, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί.

Μάλιστα σήμερα άφησε νέες «αιχμές» προς στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Αθετηθήκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν» επιμένοντας με αυτόν τον τρόπο στο αφήγημα της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά τονίζει πως «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει».