ΦΑΡΜΑΚΟ

Κοροναϊός: ΕΟΦ - Προσοχή σε σκευάσματα που δήθεν προστατεύουν από τον ιό

Κοροναϊός: ΕΟΦ - Προσοχή σε σκευάσματα που δήθεν προστατεύουν από τον ιό
INTIME NEWS

Τις τελευταίες μέρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διαπίστωσε ότι κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα, που ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι από μόνη της αρκετή στο να αποτρέψει τον κοροναϊό ή άλλο ιό.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινής. Σε ό,τι αφορά στα θέματα απολύμανσης, αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση των χεριών, όσο και των χώρων.

Η έγκριση του ΕΟΦ σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να συμβάλλουν στον περιορισμό όποιων παραπλανητικών διαφημίσεων. «Η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Απαιτούνται σοβαροί και προσεκτικοί χειρισμοί στους οποίους τα ΜΜΕ αναμένεται να είναι σημαντικοί αρωγοί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει το μήνυμα του κ. Φιλίππου.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Σκληρός μήνας» ο Απρίλιος λέει ο ΕΟΔΥ - Κλιμάκωση της επιδημίας στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Στον εισαγγελέα όσοι παραβιάζουν τα μέτρα εξάπλωσης του ιού – Τι λέει ο Άρειος Πάγος

Κοροναϊός: Έκκληση Ελληνίδας από την Ιταλία - «Μείνετε σπίτια σας, δεν ακούσαμε και ήρθε ο θάνατος»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr