ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Αποδεκατισμένο το νοσοκομείο Καστοριάς – 5 υγειονομικοί θετικοί, 60 σε καραντίνα

Κοροναϊός: Αποδεκατισμένο το νοσοκομείο Καστοριάς – 5 υγειονομικοί θετικοί, 60 σε καραντίνα
INTIME NEWS

Επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό και ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις, ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καστοράς, το οποίο έχει αποδεκατιστεί. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 60 γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, ενώ 5 έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.

Μεταξύ των υγειονομικών που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο εκφράζουν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση και για την έλλειψη υγειονομικού υλικού, ενώ τονίζουν ότι το νοσοκομείο πρέπει να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή, 139 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε καραντίνα, γεγονός που καταδεικνύει τον κίνδυνο από μη εντοπισμένα κρούσματα τα οποία προσέρχονται στα Επείγοντα των νοσοκομείων και αντιμετωπίζονται με τη συνήθη διαδικασία της εξέτασης και της εισαγωγής σε Παθολογικές κλινικές.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επιπλέον προσλήψεις και καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει κίνητρα προκειμένου να συμμετάσχουν νοσηλευτές, γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό στις προκηρύξεις. Ως κίνητρα προτείνει αύξηση μισθών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, και μόνιμη θέση στο ΕΣΥ για τους εργαζόμενους που υπηρετούν ως έκτακτοι στο σύστημα υγείας και για όσους προσληφθούν τώρα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Τα κίνητρα πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και γενναιότητα από τον υπουργό Υγείας. Έτσι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι θα θωρακίσουμε το Υγειονομικό Σύστημα. Έτσι θα ανοίξουν οι ΜΕΘ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Επίσης, ζητά η πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό να μην κλείσει στις 15 Μαρτίου, αλλά να μείνει ανοικτή, ώστε να ανανεώνεται το προσωπικό που θα τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πάτρα: Ασθενείς με κορονοϊό ή ύποπτα κρούσματα και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Μετά το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ασθενείς με κορονοϊό, ή ύποπτα κρούσματα, θα μπορούν να νοσηλεύονται και στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Πατρών, «Άγιος Ανδρέας», προχώρησε στη μετακίνηση πέντε κλινικών από το δεύτερο όροφο του διώροφου κτηρίου, στις δομές του πολυώροφου κτηρίου, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μπορούν να νοσηλευτούν με ασφάλεια ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου, η μετακίνηση των πέντε κλινικών και η ετοιμασία του δευτέρου ορόφου του διώροφου κτηρίου έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου προετοιμασίας για την υποδοχή των ασθενών.

Επίσης, όπως τονίζεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η μετακίνηση των κλινικών και η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών, πραγματοποιήθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ωρών και εν μέσω γενικής εφημερίας.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Δήλωση - «βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα από τον ιό

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και γιατρός του «Λαϊκού»

Κοροναϊός: «Μην πηγαίνετε για τεστ χωρίς ιατρική παραπομπή» – Έκκληση του ΠΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις