ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Οι ισλαμιστές Σεμπάμπ κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο

Σομαλία: Οι ισλαμιστές Σεμπάμπ κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο

Υπό τον έλεγχό τους έθεσαν το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, μετά από μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι Σομαλοί αντάρτες.

«Οι μαχητές μας βρίσκονται στο εσωτερικό του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου. Ελέγχουμε το γενικό επιτελείο του καθεστώτος των απίστων», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ισλαμιστών, Αμπντουλαζίζ Άμπου Μούσαμπ.

Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι βαριά οπλισμένοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Σομαλίας, ενώ παράλληλα σημειώθηκε έκρηξη βόμβας και ακούστηκαν σφοδρά πυρά.

«Έγινε επίθεση στο προεδρικό μέγαρο, οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου» πίσω από τον περίβολο του κτιρίου, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Άλι Χουσέιν. «Σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη και οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν με τους δράστες στην καρδιά της πρωτεύουσας», συνέχισε, χωρίς να επιβεβαιώσει αν οι επιτιθέμενοι είναι άνδρες των Σεμπάμπ.

«Οι σφαίρες πέφτουν βροχή από το μέγαρο» που είναι γνωστό με την ονομασία «Βίλα Σομαλία», υποστήριξε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Χαλίμο Νούρε. «Ακούγονται πυροβολισμοί, εκρήξεις, θα έλεγα ότι χρησιμοποιούν χειροβομβίδες», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Σεμπάμπ είχαν επιτεθεί και πάλι στο προεδρικό μέγαρο, ενώ τον Μάιο είχε σειρά το κοινοβούλιο της Σομαλίας.

Οι ισλαμιστές αντάρτες εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα το 2011 από την αφρικανική ειρηνευτική δύναμη Amisom, όμως εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο. Από τα προπύργιά τους, στα νότια και τα κεντρικά της χώρας, εξαπολύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμα:

Ουαλία: Της έκοψε το αυτί με τα δόντια επειδή ζήλευε! (photos)

Γαλλία: Εντοπίστηκε σορός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια

Ισπανία: Έφηβος σκοτώθηκε πέφτοντας από τρενάκι λούνα παρκ (photo)

Ρωσία: Βουλευτής κατηγόρησε χαρτονόμισμα για… πορνογραφία!

Κουνελάκι του Playboy «αναγεννήθηκε» ως μουσουλμάνα! (photos)

Βρετανία: Ανεξήγητο φαινόμενο στον νυχτερινό ουρανό! (photos)

Νορβηγία: Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα μαθητή! (photos)

Μαγιόρκα: DJ πιέζει τουρίστριες να πάρουν μέρος σε όργια! (video)