ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FA Cup: Ο Κώστας Τσιμίκας έδωσε το τρόπαιο στη Λίβερπουλ, μετά από 16 χρόνια!

Λίβερπουλ Liverpool
AP Images

FA Cup: Ο Κώστας Τσιμίκας ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι στη διαδικασία του τελικού με την Τσέλσι κι έδωσε το τρόπαιο στη Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Wembley, ο Έλληνας αμυντικός έγραψε ιστορία χαρίζοντας στους «κόκκινους» το όγδοο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία τους.

Μετά την κατάκτηση του Carabao Cup, η Λίβερπουλ πανηγύρισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και την κατάκτηση του FA Cup, καθώς επικράτησε της Τσέλσι στα πέναλτι. Οι δύο ομάδες έδωσαν μια τρομερή μάχη για 120 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν κι ως εκ τούτου ο τροπαιούχος αναδείχθηκε στη διαδικασία.

Εκεί, «μίλησε» τελευταίος ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ήταν εύστοχος στο 14ο πέναλτι για να διαμορφώσει το τελικό 6-5, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της στη διοργάνωση από τη σεζόν 2005/06.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διατήρησε έτσι ζωντανό και το όνειρο του quadruple, καθώς εξακολουθεί να κυνηγάει το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ βρίσκεται και στον τελικό του Champions League. Μάλιστα, το αποψινό αποτέλεσμα της δίνει ψυχολογία για το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα διεξαχθεί την 28η Μαΐου στο Παρίσι. Οι «κόκκινοι» θα επιδιώξουν να στεφθούν Πρωταθλητές Ευρώπης για έβδομη φορά!

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 για την Τσέλσι ο Αλόνσο

1-1 για την Λίβερπουλ ο Μίλνερ

Στο δοκάρι ο Αθπιλικουέτα για την Τσέλσι

1-2 για την Λίβερπουλ ο Τιάγκο

2-2 για την Τσέλσι ο Τζέιμς

2-3 για την Λίβερπουλ ο Φιρμίνο

3-3 για την Τσέλσι ο Μπάρκλεϊ

3-4 για την Λίβερπουλ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ

4-4 για την Τσέλσι ο Ζορζίνιο

Ο Μεντί απέκρουσε το πέναλτι του Μανέ

5-4 για την Τσέλσι ο Ζίγετς

5-5 για την Λίβερπουλ ο Ζότα

Ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Μάουντ

5-6 για την Λίβερπουλ ο Τσιμίκας

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλόμπα (106' Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Κόβατσιτς (66' Καντέ), Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Λουκάκου (85' Ζιγές), Πούλισικ (106' Λόφτους-Τσικ (119' Μπάρκλεϊ)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ (91' Μάτιπ), Ρόμπερτσον (111' Τσιμίκας), Χέντερσον, Τιάγκο, Κεϊτά (74' Μίλνερ), Ντίας (98' Φιρμίνο), Σαλάχ (33' Ζότα), Μανέ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Super League: Στην Ευρώπη Παναθηναϊκός και Άρης, εκτός η ΑΕΚ! - Επική ανατροπή από τους «κίτρινους»