_ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ

Όχι εκλογές όποτε τους βολεύει

Όχι εκλογές όποτε τους βολεύει

Για «νέα Ελλάδα» μίλησε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή.


Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αλλά για να υπάρξει νέα Ελλάδα πρέπει πρώτα να υπάρξει ένα νέο πολιτικό σύστημα, ένα εθνικό θέμα που δίνει τη μάχη του το newsbomb.gr στηρίζοντας τις προτάσεις του γενικού γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλα, όπως αυτές περιγράφονται στη μελέτη του «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα», που ήδη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού.

Από τη μεταπολίτευση και μετά έγιναν «για εθνικούς λόγους» 17 πρόωρες εκλογές, χωρίς όμως να υπάρχουν στην πραγματικότητα αυτοί οι εθνικοί λόγοι. Απλά υπήρχαν κομματικοί λόγοι για την κυβέρνηση που διέλυε τη βουλή και προκήρυττε εκλογές γιατί τη συνέφερε πολιτικά η συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αλλά έτσι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση 4 ετών για μία βουλή που πρέπει να νομοθετεί χωρίς να ξέρει τα χρονικά περιθώρια που έχει.

Επίσης, με τις αλλεπάλληλες εκλογές παραγράφονται και τα αδικήματα υπουργών γιατί μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις παραγράφεται κάθε αδίκημα υπουργών των κυβερνήσεων και το θέμα τους μπαίνει στο αρχείο. Είναι αυτό που μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του Γ. Παπακωνσταντίνου, με το δεδομένο ότι μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και άρα έχει παραγραφεί το αδίκημά του.

Το newsbomb.gr από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ξεκινάει την καμπάνιά του «για ένα νέο πολιτικό σύστημα» βάζοντας για συζήτηση την πρόταση εκλογές απαρέγκλιτα κάθε τέσσερα χρόνια, για να μην «μαγειρεύουν» οι κυβερνήσεις χρονικά τις εκλογές ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Και περιμένουμε τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας για το κρίσιμο αυτό πολιτικό ζήτημα τις οποίες θα παρουσιάζουμε καθημερινά στο newsbomb.gr.