ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Tips για να απολαύσεις μια συνταξιοδότηση χωρίς απρόβλεπτα

Tips για να απολαύσεις μια συνταξιοδότηση χωρίς απρόβλεπτα

Αναμφίβολα, το συνταξιοδοτικό αποτελεί ένα θέμα που μας προβληματίζει όλους.

Οι συνεχείς αλλαγές και οι περικοπές προκαλούν αναστάτωση και κάνουν το μέλλον να μοιάζει αβέβαιο. Η κρατική ασφάλιση μειώνεται συνεχώς και έτσι το κλίμα ανασφάλειας εντείνεται.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε μία συνταξιοδότηση χωρίς απρόβλεπτα. Αρκεί να μην αφήσουμε τα πάντα για την τελευταία στιγμή… Σίγουρα, ο προγραμματισμός δεν είναι το «δυνατό» μας σημείο. Είναι όμως απαραίτητος, όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο είναι καθοριστικό για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

Και μπορεί να θεωρούμε ότι θα αργήσουμε ακόμα να βγούμε στη σύνταξη και να θέτουμε άλλες προτεραιότητες. Παρόλα αυτά, είναι ένα ζήτημα που αν δεν λύσουμε από τώρα, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αργότερα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα απρόβλεπτα;

Οι μειωμένες συντάξεις δεν είναι όμως το μοναδικό μας πρόβλημα. Τα έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν μελλοντικά είναι μία ακόμη παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Αυτό ακριβώς έρχονται να μας υπενθυμίσουν και τα Oops! Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές της πρωτότυπης καμπάνιας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), η οποία καταφέρνει να μας κάνει να γελάσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας προβληματίζει. Κατά πόσο, λοιπόν, έχουμε μεριμνήσει για ένα ποιοτικό μέλλον; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση; Πόσο απλό είναι να αποκτήσουμε μία συμπληρωματική σύνταξη;

Γιατί, η σύνταξη του μήνα μπορεί να «εξαφανιστεί» πολύ εύκολα, όπως τονίζουν τα σκανταλιάρικα πλασματάκια που μας κάνουν να αναφωνούμε… Οops! Η απρόβλεπτη φυλή τους όμως, θέλει να μας δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Έρχονται για να μας κάνουν λίγο πιο προνοητικούς και υπεύθυνους, τονίζοντας την αξία των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Τι μπορεί λοιπόν να μας προσφέρει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα καλύτερο «αύριο». Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία καλή εναλλακτική λύση για να καλύψουμε τα έξοδά μας, αλλά και ένα ικανοποιητικό συμπλήρωμα στις «πενιχρές» συντάξεις που προβλέπεται να πάρουμε σε μερικά χρόνια.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες μας, παίρνουμε μία απόφαση και καθορίζουμε οι ίδιοι το μέλλον μας και να εξασφαλίσουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα η οικογένεια και συγκεκριμένα οι γονείς στηρίζουν οικονομικά τα παιδιά τους από η σύνταξή τους. Τι γίνεται όμως όταν αυτή διαρκώς μειώνεται;

Όσο νωρίτερα φροντίσουμε να τακτοποιήσουμε το εν λόγω ζήτημα, τόσο το καλύτερο. Και μπορεί, όσο εργαζόμαστε να μην φανταζόμαστε τα επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, αρκεί να αναλογιστούμε ότι πολλοί συνάνθρωποί μας που δεν είχαν υπολογίσει τις αλλαγές που θα γίνουν, πλέον δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

oops

Εσείς ακόμα να κινητοποιηθείτε;

Το να δημιουργήσουμε, λοιπόν, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τους αγαπημένους μας, είναι τόσο απλό όσο να κάνουμε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα από σήμερα κιόλας. Εσείς κάνατε τις απαραίτητες κινήσεις; Δείτε πόσο έτοιμοι είστε να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα της ζωής σας απλώς κάνοντας το quiz που θα σας χαρίσει το «πιστοποιητικό ετοιμότητας».

Απλώς μπείτε στη σελίδα www.theoops.gr, απαντήστε και πάρτε μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό. Κάντε το oops challenge και μπείτε σε μία μεγάλη κλήρωση για να διεκδικήσετε μοναδικά gadgets και δώρα, όπως Samsung Galaxy Note 9, δύο Apple Watch Series 4 και πολλά αλλά!

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε με μία επίσκεψη στο www.theoops.gr , την FB page και το YouTube Channel της ΕΑΕΕ.